Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Abaco vadló


Az Abaco vadló a világ legveszélyeztetebb lófajtája. Egy kihalás szélén álló lófajta a Bahamákon és a Dominikai Köztársaságban.

Története

A spanyol gyarmatosítás idején hajókkal hozták a berber lovakat a szigetre, ahol aztán gyorsan elszaporodtak. A XX. században azonban a városiasodás következtében életterük lecsökkent és az 1960-as évekre már csak 200 egyedet számláltak. 1998-ig csak találgatták hogy milyen ősöktől származhat. 1998-ban felmerült hogy spanyol berber lovaktól eredhet. Ezért DNS teszteket végeztek, amelyek alapján 99%-ban bebizonyosodott, hogy egy genetikailag tiszta állományról van szó, amely több mint 250 éve érintetlen. 2003-ban egy természetvédelmi területet hoztak létre fennmaradásuk érdekében a Nagy Abaco Szigeten (Great Abaco Island). 2009. májusára 8 vadlovat tartanak számon a védett területen és megmentésükre társadalmi összefogás indult. A helyi iskola diákjai az Abaco vadló ifjúsági program (Abaco Barb Youth Program) keretén belül tanulmányozzák és megfigyelik az állatokat és pénzt gyűjtenek a fenntartásukra.

Jellemzői

Marmagassága körülbelül 150 cm. Temperamentumos, élénk mozgású ló.

Hasznosítása

Védett állomány csak szaporításra használják.

Jegyzetek

Források

  • The Abaco Wild Horse Fundation

Külső hivatkozások

 

Összefoglalva

Származási hely Bahama-szigetek Bahama-szigetek
Vérmérséklet Melegvérű
Szín Szürke, fekete, gesztenye
Testfelépítés Rövid hát, alacsony farok
Jellemzők Nagy állóképességű
Marmagasság 150 cm
Fejforma Nagy fej
Eredete 8. század
Élettere Óceáni éghajlat
Hasznosítása Sport ló

Forrás: Wikipédia

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Consider acanthamoebae self-contained opposing smell.

(ujipmiya, 2019.06.02 10:18)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Buy Prednisone Online <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone</a> phm.ftov.lovakescsikok.eoldal.hu.yew.ct http://mewkid.net/buy-prednisone/

Heart alkylating prothrombotic legible, opening; deformation, calyces.

(uerafakewe, 2019.06.02 08:11)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone Online <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Buy Prednisone</a> mvk.lkkt.lovakescsikok.eoldal.hu.xhu.zv http://mewkid.net/buy-prednisone/

Pinch Your Blood Apply pressure on Checked

(ARacesaids, 2018.09.27 14:25)

Poids est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang par vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/acheter-cialis-pharmacie-sans-ordonnance/

hv

(Helló, 2012.02.12 17:21)

Szia!!
Jelentkeznél a honlapversenyemre?
Köszi, várlak!!
Viszlát!!